Tampereen yliopisto  

Tervetuloa Työelämän tutkimuspäiville!

Yhdennettoista Työelämän tutkimuspäivät pidetään kaksipäiväisinä 6.-7.11.2014.

Työelämän tutkimuspäivät ovat Tampereen yliopiston työelämän tutkimuskeskuksen tutkijoiden ideoima ja vuonna 2004 ensimmäistä kertaa organisoima tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Tampereella. Tapahtumalla pyritään lisäämään työelämän tutkimuksen näkyvyyttä ja edistämään työelämän tutkimuksen kehitystä muun muassa edesauttamalla tutkijoiden verkostoitumista ja suomalaisen työelämän tutkimuksen profiloitumista omaksi tärkeäksi asiantuntemusalakseen.


Teema: Työn monet muodot

Työelämän muutokset heiluttavat työn käsitettä. Perinteisen palkkatyön ohella ihmiset työllistyvät esimerkiksi vuokratyöhön sekä osa- ja määräaikaisiin työsuhteisiin, työllistävät itsensä erilaisten yrittäjyyden muotojen kautta, tai ovat osin tai kokonaan työmarkkinoiden ulkopuolella. Ammatteja häviää ja uusia syntyy, mikä yksilön näkökulmasta voi näyttäytyä elinikäisenä oppimisena, mutta myös silppuisena työurana. Yhdelle työ on harrastus, toinen tekee harrastuksestaan työn, kolmas pitää palkkatyön rinnalla tai sijasta huolta läheisistään. Jotkut downshiftaavat vapaaehtoisesti, toiset olosuhteiden pakosta.

Yhdensillätoista Työelämän tutkimuksen päivillä pohdimme, mitä on työ ja millaisia muotoja se saa. Mitä työ on erilaisille työelämän toimijoille ja mikä sija työllä on ihmisten elämänkokonaisuudessa? Millaisia vapauksia ja pakkoja erilaiset työn muodot sisältävät? Entä keitä ovat ne, joille valinnat työn monien muotojen välillä edustavat vapautta toteuttaa itseään ja keitä ne, joille ne edustavat pakkoa ja turvattomuutta?

Pääpuhujat

Ilmoitetaan myöhemmin

Kommentaattorit

Ilmoitetaan myöhemmin

Panelistit

Ilmoitetaan myöhemmin

Liity työelämän tutkimuksen postituslistalle!

Työelämän tutkimuspäivät Facebookissa

Ilmestynyt 7.4.2014: Pertti Koistisen Työ, työvoima ja politiikka >> teoksen blogiin tästä

 

Ajankohtaista

09.04.2014 Kolmas ja viimeinen kutsu: Ehdota työryhmää ja tule työryhmäkoordinaattoriksi - päättynyt
02.04.2014 Toinen kutsu: Ehdota työryhmää ja tule työryhmäkoordinaattoriksi
14.03.2014 Kutsu: Työryhmäkoordinaattoriksi Työelämän tutkimuspäiville (pdf) - lähetä työryhmäehdotuksesi lomakkeella viimeistään sunnuntaina 13.4.2014
10.03.2014 Teema lisätty
10.03.2014 Uudet sivut avattu - sisältöä täydennetään
Arkistosta löytyvät edellisten vuosien sivustot
<< Näytä/piilota vanhat ilmoitukset >>
 

 

Hanna Ylöstalo
Lisätietoja ja kysymykset:
Marjukka Virkajärvi
ohjausryhmän puheenjohtaja
tyoelaman.tutkimuspaivat(at)uta.fi
konferenssikoordinaattori
     
     
 
 
   
   
Osallistu – julkaise
Lisätietoja:
Mia Tammelin (mia.tammelin@jyu.fi)