Etusivu
Esittely
Toiminta
Tutkimus
Jäsenet
Hallinto
Blogi

Passages from Antiquity to the Middle Ages
Hagiographica Septentrionalia


in English


Yhteistyössä:

Carmen
Fidem
Glossa ry.
Klassillis-filologinen yhdistys
Suomen Historiallinen seura
TUCEMEMS


Trivium

Trivium on 10.10.2006 perustettu monitieteinen Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tutkimuskeskus. Sen päätehtävä on koota ja edistää yhteiskunnallisen muutoksen ja pitkien jatkumoiden tutkimusta antiikista aina uuden ajan alkuun. Trivium pyrkii vahvistamaan antiikin, keskiajan ja uuden ajan alun yhteiskuntiin suuntautuvaa tutkimusta Tampereella ja tutkimuksen kansainvälistä asemaa yhteisillä projekteilla, julkaisuilla ja säännöllisillä konferenssisarjoilla. Historioitsijoiden lisäksi keskuksen tutkijoina on filologeja, filosofeja ja kirjallisuustieteilijötä. Lisää Triviumissa tehtävästä tutkimuksesta voit lukea Esittely-sivulta.

Ajankohtaista

 • Uusi kirja ja julkistamistilaisuus 14.3.
  Jussi Rantalan toimittama ja useamman Triviumin tutkijan artikkelit sisältävä teos Keisarit ja kurtisaanit. Perhe, valta ja seksi antiikin Roomassa (SHS) on juuri ilmestynyt! Lisätietoja Tiedekirjan sivuilta.
  Kirjan tiimoilta järjestetään julkistamistilaisuus 14.3. klo 15 salissa Pinni B3116. Tilaisuuden ohjelma täällä. Tervetuloa!
 • Seminar on the book Parricide and violence against parents in history (Palgrave 2018)
  Yhteistyössä IASR:n kanssa
  6.3. klo 16.00
  Tilaisuuden ohjelma täällä. Tervetuloa!
 • Uusi kirja
  Maija Ojala-Fulwoodin toimittama kirja Migration and Multi-ethnic Communities: Mobile People from the late Middle Ages to the Present (De Gruyter, 2018) on ilmestynyt! Kirja tuo esille kymmenen kiehtovaa tapausta siirtolaisten arjesta eri vuosisadoilla. Artikkeleissaan tutkijat pohtivat mm. miten etnisyys on ymmärretty eri aikakausina ja mitä motiiveja liikkuvuudelle on ollut. Kirja on myös hyvä menetelmäopas liikkuvuuden tutkimukseen.
  Lisätietoja Kustantajan sivuilta.
 • Sadonkorjuujuhla 8.12.2017 klo 15.15
  Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täällä,
 • Passages from Antiquity to the Middle Ages, 23.-25.8.2018
  The CFP for the seventh Passages from Antiquity to the Middle Ages conference, with the title "Neighbours or Strangers? Conflict, Negotiation, and Collaboration in Multicultural Communities", is open here.
 • Uusi kirja
  Sari Katajala-Peltomaan ja Raisa Maria Toivon toimittama Lived Religion and the Long Reformation in Northern Europe c. 1300-1700 (Brill) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Uusi kirja
  Christian Laesin ja Ville Vuolannon toimittama Children and Everyday Life in the Roman and Late Antique World (Routledge) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Ajasta ikuisuuteen - tusina totuutta historiasta
  Trivium on toteuttanut yhteistyössä Radio Moreenin kanssa 12-osaisen ohjelmasarjan, jossa tarkastellaan menneitä aikoja useista näkökulmista ja kysytään onko mikään - ainakaan ihminen - loppujen lopuksi muuttunut viimeiseen pariin tuhanteen vuoteen. Ohjelmasarja kuullaan Radio Moreenissa 7.9. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30. Jaksot kuullaan uusintana sunnuntaisin klo 11.30 ja ne tulevat kuultaviksi myös internetiin osoitteeseen soundcloud.com/radio_moreeni
  Lisätietoja ja lähetysten aiheet lödät Radio Moreenin internet-sivuilta.
 • © Trivium - Tampere Centre for Classical, Medieval and Early Modern Studies
  Webdesign: Jenni Kuuliala