Etusivu
Esittely
Toiminta
Tutkimus
Jäsenet
Hallinto
Blogi

Passages from Antiquity to the Middle Ages
Hagiographica Septentrionalia


in English


Yhteistyössä:

Carmen
Fidem
Glossa ry.
Klassillis-filologinen yhdistys
Suomen Historiallinen seura
TUCEMEMS


Trivium

Trivium on 10.10.2006 perustettu monitieteinen Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tutkimuskeskus. Sen päätehtävä on koota ja edistää yhteiskunnallisen muutoksen ja pitkien jatkumoiden tutkimusta antiikista aina uuden ajan alkuun. Trivium pyrkii vahvistamaan antiikin, keskiajan ja uuden ajan alun yhteiskuntiin suuntautuvaa tutkimusta Tampereella ja tutkimuksen kansainvälistä asemaa yhteisillä projekteilla, julkaisuilla ja säännöllisillä konferenssisarjoilla. Historioitsijoiden lisäksi keskuksen tutkijoina on filologeja, filosofeja ja kirjallisuustieteilijötä. Lisää Triviumissa tehtävästä tutkimuksesta voit lukea Esittely-sivulta.

Ajankohtaista

 • Two guest lectures
  Dr Marxiano Melotti (Università di Milano - Bicocca) gives two lectures, on April 19 and April 20. More information here.
 • Dies Mediaevales 2017: Keskiajantutkimus nyt
  Trivium järjestää yhteistyössä Suomen keskiajantutkimuksen seura Glosssa ry:n kanssa valtakunnallisen Dies Mediaevales -konferenssin Tampereen yliopistossa 16.-18.11.2017. CFP on luettavissa täällä.
 • Trivium seminar on Lived Reformation, May 8th 2017
  University of Tampere, Pinni B 3032 at 14-17.30
  Programme here.
 • Luento Ostian uskonnollisesta elämästä 30.3.
  Dos. Marja-Leena Hänninen luennoi aiheesta "Uskonnollinen elämä antiikin Ostiassa: Lähtökohtia, lähestymistapoja, haasteita" torstaina 30.3. klo 14 (Pinni B3077). Tilaisuuden järjestävät Trivium sekä Antiikin ja keskiajan piiri.
  Tervetuloa!
 • Social Networks, Cultural Communication, and Everyday Life: the Hansa and beyond, University of Tampere 2.-4.3.2017
  Second workshop of the Nos-HS exploratory workshop project "The Hansa in the North - Cultural and Social Transformations. A Reassesment". This workshop will focus on the role of social networks and cultural communication in society, in local communities and in everyday life situations.
  The programme is downloadable here.
 • Seminar on Disability, Health and Healing, 20.1.2017
  Perjantaina 20.1. Trivium järjestää englanninkielisen seminaarin, jonka aiheena on mielenterveys antiikista uudelle ajalle. Puhujina ovat Ghislaine Van Der Ploeg (Tampereen yliopisto), Marko Lamberg (Tampereen yliopisto), Päivi Räisänen-Schröder (Helsingin yliopisto) ja Daniel Blackie (Oulun yliopisto). Lisätietoja ja ohjelma täällä.
 • Mielenterveysseminaari 9.12.
  Perjantaina 9.12. Trivium järjestää seminaarin, jonka aiheena on mielenterveys keskiajalla ja uuden ajan alussa. Lisätietoja ja ohjelma täällä.
 • Uusi kirja
  Sari Katajala-Peltomaan ja Raisa Maria Toivon toimittama Lived Religion and the Long Reformation in Northern Europe c. 1300-1700 (Brill) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Uusi kirja
  Christian Laesin ja Ville Vuolannon toimittama Children and Everyday Life in the Roman and Late Antique World (Routledge) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Ajasta ikuisuuteen - tusina totuutta historiasta
  Trivium on toteuttanut yhteistyössä Radio Moreenin kanssa 12-osaisen ohjelmasarjan, jossa tarkastellaan menneitä aikoja useista näkökulmista ja kysytään onko mikään - ainakaan ihminen - loppujen lopuksi muuttunut viimeiseen pariin tuhanteen vuoteen. Ohjelmasarja kuullaan Radio Moreenissa 7.9. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30. Jaksot kuullaan uusintana sunnuntaisin klo 11.30 ja ne tulevat kuultaviksi myös internetiin osoitteeseen soundcloud.com/radio_moreeni
  Lisätietoja ja lähetysten aiheet lödät Radio Moreenin internet-sivuilta.
 • © Trivium - Tampere Centre for Classical, Medieval and Early Modern Studies
  Webdesign: Jenni Kuuliala