Etusivu
Esittely
Toiminta
Tutkimus
Jäsenet
Hallinto
Blogi

Passages from Antiquity to the Middle Ages
Hagiographica Septentrionalia


in English


Yhteistyössä:

Carmen
Fidem
Glossa ry.
Klassillis-filologinen yhdistys
Suomen Historiallinen seura
TUCEMEMS


Trivium

Trivium on 10.10.2006 perustettu monitieteinen Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön tutkimuskeskus. Sen päätehtävä on koota ja edistää yhteiskunnallisen muutoksen ja pitkien jatkumoiden tutkimusta antiikista aina uuden ajan alkuun. Trivium pyrkii vahvistamaan antiikin, keskiajan ja uuden ajan alun yhteiskuntiin suuntautuvaa tutkimusta Tampereella ja tutkimuksen kansainvälistä asemaa yhteisillä projekteilla, julkaisuilla ja säännöllisillä konferenssisarjoilla.

Lisätietoja keskuksen toiminnasta, säännöistä ja jäsenyysehdoista saa esittelysivulta sekä johtoryhmän jäseniltä.

Ajankohtaista

 • Mielenterveysseminaari 9.12.
  Perjantaina 9.12. Trivium järjestää seminaarin, jonka aiheena on mielenterveys keskiajalla ja uuden ajan alussa. Lisätietoja ja ohjelma täällä.
 • Uusi kirja
  Sari Katajala-Peltomaan ja Raisa Maria Toivon toimittama Lived Religion and the Long Reformation in Northern Europe c. 1300-1700 (Brill) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Uusi kirja
  Christian Laesin ja Ville Vuolannon toimittama Children and Everyday Life in the Roman and Late Antique World (Routledge) on juuri ilmestynyt. Lisätietoja kustantajan sivuilta.
 • Ajasta ikuisuuteen - tusina totuutta historiasta
  Trivium on toteuttanut yhteistyössä Radio Moreenin kanssa 12-osaisen ohjelmasarjan, jossa tarkastellaan menneitä aikoja useista näkökulmista ja kysytään onko mikään - ainakaan ihminen - loppujen lopuksi muuttunut viimeiseen pariin tuhanteen vuoteen. Ohjelmasarja kuullaan Radio Moreenissa 7.9. alkaen keskiviikkoisin klo 17.30. Jaksot kuullaan uusintana sunnuntaisin klo 11.30 ja ne tulevat kuultaviksi myös internetiin osoitteeseen soundcloud.com/radio_moreeni
  Lisätietoja ja lähetysten aiheet lödät Radio Moreenin internet-sivuilta.
 • Tampereen yliopiston Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö YKY myönsi Triviumille YKY Yhteiskunnassa -palkinnon yhteistyöhankkeesta "Suomalaiset pyhiinvaellukset keskiajalla" Tampereen museoiden kanssa. Yhteistyöhön kuuluu Tieto-Finlandia-ehdokkuuden saanut teos Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla, toim. Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl & Marjo Meriluoto-Jaakkola (SKS 2014), yhteistyö samannimisen Vapriikin näyttelyn (tammikuu-lokakuu 2015) suunnittelussa ja toteutuksessa sekä teemaan liittyviä yleisöluentoja Vapriikissa ja muualla. Suositussa näyttelyssä kävi noin 80 000 vierasta.
 • Yksikönjohtaja, yliopistonlehtori ja Triviumin johtokunnan jäsen Katariina Mustakallio on valittu yhdeksi Tampereen yliopiston kolmesta vararehtorista alkaen 1.1.2016. Lisätietoja yliopiston uutissivulta.
 • © Trivium - Tampere Centre for Classical, Medieval and Early Modern Studies
  Webdesign: Jenni Kuuliala