Tervetuloa 1930-luvun Tampereelle

Tällä sivulla pääset suoraan 1930-luvun Tampereelle.

  1. Voit seurata kuvitteellisen tamperelaisen työläisperheen Annan, Juhanin ja heidän lastensa elämää vuonna 1931 flash-animaationa.
  2. Voit kuljeskella 30-luvun Tampereella nähtävyyksiä ja rakennuksia katsellen.

Virtuaalikävely 30-luvun Tampereella:

Vasemmassa reunapalkissa on teksti Selaa karttaa, josta avautuu Tampereen keskustan kartta, joka on jaettu yhdeksään osaan. Kartan ruudukkoja näpäyttämällä voit avata ko. alueen kartan suurennoksen.

Kartalla voit navigoida nuolien ja kartan yläreunan numeroiden mukaan.

Valitse käyntikohteesi joko sivun vasemmasta reunapalkista nimen mukaan tai kartalta numeroa napauttamalla. Saat esiin välisivun, jolla on kohteen kuva, siihen liittyvä lyhyt teksti ja linkit muualla verkossa olevaan aineistoon. Välisivun yläreunan numeroa klikkaamalla pääsee takaisin kartalle, välisivulta toiselle taas numeron molemmin puolin olevilla nuolilla.

Flash-animaatiota voit katsoa klikkaamalla vasemman alareunan linkkiä Annan ja Juhanin tarina. Animaatio-tarinan taustalla soi musiikki.

Jos käytössäsi on hidas modeemiyhteys, animaation latautuminen kestää hetkisen.

Toteutus on tehty Tampereen yliopiston tietoverkkomaisteri-koulutusohjelman projektityönä keväällä 2002. Ryhmän jäseniä ovat olleet Tuija Lundelin, Ülle Pani, Kirsi Siekkinen, Marju Tapaninen ja työn ohjaajana Olli Rauhala.

Julkaistujen kuvien tekijänoikeudet ovat Tampereen museoiden kuva-arkistolla.
Musiikin tekijänoikeudet omistaa Cedric Le Roux.