Festival News 2005 - Tampereen 35. elokuvajuhlien verkkolehti

Sunnuntaina 13.3.2005

Torinon tyttö rakastui puolukkasuklaaseen

Teksti ja kuva: Sanna Niiranen

Laura Aimonen

Rento työilmapiiri Tampereen elokuvajuhlien toimistolla yllätti Laura Aimosen.

Laura Aimone (27) saapui Torinosta Tampereelle tammikuun puolivälissä. Ensimmäisinä harmaina päivänä teollisuuskaupunki ei näyttänyt parhaita puoliaan, mutta pian löytyivät upea Finlaysonin alue ja pieni suklaapuoti, josta sai puolukkasuklaata. Öinen Näsinpuisto mäntyineen ja valaistuksineen teki italialaiseen suuren vaikutuksen.

– Tampere on kaupunki, jonka kauneus ei avaudu heti, mutta olen viihtynyt täällä todella hyvin. Rakastan pohjoismaisia ihmisiä, olen varmaan ollut edellisessä elämässä skandinaavi, Aimone nauraa.

– Pidän täkäläisestä ilmapiiristä ja siitä, miten lämpimiä ihmiset kylmästä säästä huolimatta ovat.

Tampereella on rento meiniki

Aimone saapui Euroopan elokuvafestivaalien verkoston kautta työvaihtoon Tampereen elokuvajuhlille. Kotikaupungissaan Torinossa hän on työskennellyt International Women's Film Festival -tapahtumassa, jossa esitetään yksinomaan naisten tekemiä elokuvia.

Kotifestivaalillaan Aimonen vastuualueita olivat filmiliikenne ja festivaalivieraista huolehtiminen. Festivaalin aikana Aimone myös haastatteli ohjaajia näytösten yhteydessä ja vietti aikaa heidän kanssaan kaupunkia esitellen.

- Työ oli todella kiireistä, hommia riitti joka päivä aamuyhdeksästä pikkutunneille asti, Aimone muistelee ja lisää, että Tampereella tunnelma festivaalitoimistolla on täysin erilainen kuin Torinossa.

- Täällä on tosi rauhallinen ja rento meiniki. Festivaali lähenee ja kiirettä piisaa, mutta ihmiset vain ovat iloisia, Aimone hämmästelee.

Ohjelmiston runsaus ihastuttaa

Aimonen oli alun perin tarkoitus työskennellä Tampereen elokuvajuhlilla vierasvastaavan assistenttina. Pian kuitenkin selvisi, että juhlien yhteydessä järjestettäisiin uutta digitaalista elokuvien levityskanavaa, Reelportia, käsittelevä seminaari, ja Aimone pääsisi vastaamaan seminaarin järjestämisestä.

Aimonen mielestä on hyvä, että Tampereen festivaalin yhteydessä on paljon erilaisia oheistapahtumia. Ylipäänsä ohjelmiston runsaus ja lyhytelokuvien määrä kiehtoo häntä, koska oma festivaali on huomattavasti Tampereen juhlia pienempi tapahtuma.

– Tampereen elokuvajuhlat on myös eloisampi ja paremmin organisoitu kuin meidän festivaali.

Tämän vuoden elokuvajuhlilla Aimonea kiinnostavat erityisesti kuubalaiset elokuvat. Hän haluaisi nähdä myös italialaisia elokuvia, koska Torinossa esitettiin viime vuonna vain kaksi italialaista työtä.

Aimone pitää mahdollisuutta festivaalivaihtoon erinomaisena asiana. Tampereen lisäksi hän haluaisi joskus työskennellä Corkin elokuvajuhlilla, koska on kuullut tapahtumasta paljon hienoja tarinoita. Vierailijaksi Aimone haluaisi ehdottomasti Sodankylän elokuvajuhlille.

– Kuulostaa niin eksoottiselta, että elokuvia voi nähdä vuorokauden ympäri eikä aurinko laske välillä ollenkaan.

Lue lisää

Faktoja festivaalivaihdosta (FN 13.3.2005)

Kaaosta ja kulttuuria (FN 13.3.2005)

Päivitetty 16.03.2005 kello 9.49

Festival News 2005
sunnuntaina 13.3.2005

Kolumnit