filmivarasto
Filmivarasto on vain yksi Suvi Hannin työpaikoista. Useimmiten hän kuitenkin juoksee jossakin muualla.

Kulissien takana: Suvi Hanni, filmisihteeri

Valtavan television vieressä on videonauhatorni, huone on täynnä sinne tänne levitettyjä paperikasoja ja seinillä on pieniä muistilappuja ja valtavia julisteita.

Soivat kännykät, filmien äänet ja kiivaat keskustelut hallitsevat Tullikamarin toista kerrosta, jossa on Tampereen elokuvajuhlien filmiosasto.

– Emme ehdi juurikaan nukkua festivaalin aikana, ennustaa Suvi Hanni, – sillä olemme hälytysvalmiudessa 24 tuntia vuorokaudesta. Hannin ja hänen kolmen kollegansa työ on alkanut jo joulukuussa.

Vastavalmistunut medianomi työskenteli viime vuonna Turussa kansainvälisillä Tough Eye –animaatiofestivaaleilla ja vastaa nyt Tampereella festivaalin erikoisohjelmista ja Micromovies-kokonaisuudesta.

Filmien tietojen kerääminen, esitysoikeuksien tarkastaminen ja esityskopioiden lähettäminen kelaamoon olivat vain muutamia Hannin tehtävistä festivaalin valmisteluvaiheessa.

Tällä hetkellä Hanni tekee muistilistaa näytöksiä varten. Listoissa on filmien näytösjärjestys, muoto ja pituus, sivusuhteet ja äänentoisto. – Lista on tärkeä, koska kelaamo, projektorinhoitajat, kääntäjät ja monet muut ihmiset ovat siitä riippuvaisia, Hanni selittää.

Hanni istuu paikallaan hieman jännittyneenä. – Saimme joitakin esityskopioita ja -oikeuksia viime tipassa.

Mistä sinut nähdään festivaalin aikana?

– Tullikamarilla. Festivaalin aikana jonkun filmiosastolaisen on oltava toimistossa. Me saamme yhä esityskopioita festivaalin aikana ja meidän on lähetettävä kopiot takaisin heti viimeisen näytöksen jälkeen, joten tekemistä on paljon. En ehdi katsomaan filmejä.

Mitä erityisesti odotat festivaaliviikolta?

– Festivaalin aikana tapahtuu koko ajan paljon, mutta ilmapiiri kelaamossa on erilainen, rentouttava.

Mitä filmiä tai näytöstä suosittelisit?

– Eräs kokonainen kategoria ovat musiikkidokumentit. Festivaalilla esitetään dokumentit Screamin' Jay Hawkinsista ja Shane MacGowanista. Sitten meillä on Riddim Night, pitkä reggae-yö, jona esitetään neljä filmiä. Yksi niistä on mykkäfilmi ja Kapteeni Ä:ni esittää sille musiikin. Se on varmasti hyvä.

Miten elämä jatkuu festivaalin jälkeen?

– Festivaali loppuu sunnuntaina ja sitten työ filmiosastolla alkaa taas. Meidän täytyy palauttaa jokainen esityskopio, usein osoitteet muuttuvat, kuljetus- ja tullauspaperit täytyy täyttää, kuljetusliikkeellä voi olla ongelmia tullissa. Odotan sitä hetkeä, jolloin voin mennä kotiin nukkumaan ja pysyä kotona. Seuraava festivaalikin voi olla jo kulman takana.

– I put a spell on me Pakkahuoneella 9. maaliskuuta klo 23.00
– If I should fall from Grace Pakkahuoneella 6. maaliskuuta klo 21.00
– Riddim Night & Kapteeni Ä:ni Pakkahuoneella 8. maaliskuuta klo 23.00

TEKSTI: Isabel Hartmann
KUVAT: Isabel Hartmann
KÄÄNNÖS: Laura Katajisto
PÄIVITETTY:

<< sivun alkuun