Jasso-kissa
Tammi on julkaissut Jasson kymmenvuotispäivän kunniaksi albumin Jasso purkissa.

Lisää aiheesta:

Jasso-kissa haastaa Riekun ja Raikun

Nuoren polven sarjakuvapiirtäjät ovat ponnistaneet onnistuneesti animaatioidenkin saralle. Vuosina 1997 ja 1998 syntyivät Jii Roikosen 13-osainen Jasso-animaatiosarja ja myös Tomi Riionheimon ja Hannu Lajusen 13-osainen Rieku ja Raiku -animaatiosarja.

Animoidut hupipalat alkavat Riekun ja Raikun syntymästä, jatkuvat ensikännin, vinopäivän ja synnin tuskien kautta orpopoikien jouluaattoon.

Animaatiot etenevät sarjakuvaruutujen alla kulkevien riimien mukaan, animaatioissa tekstit lukee kuivakalla äänellä Heikki Paavilainen. Kukkopoikien tarina tarjoaa kosolti pelkistettyä naivismia ja yksinkertaisen niukkaa tyyliä

Jasso-animaatio perustuu Jii Roikosen maukkaaseen, jo kymmenvuotiaaseen sarjakuvaan kissasta puhuvine häntineen. Jasson ovat animoineet Ulla Bergström, Teija Nykänen ja Lauri Pitkänen. Jasson äänenä on Heikki Määttänen.

Vallattomien Jassojen jaksojen nimet ovat oivaltavia kuten Maailman vahvin kahvi, Riehuratio, Sähkötakka, Kukkakonsti,Pulina-puhelin ja Tsilillä hyvä.

Jii Roikosen sarjakuvahahmo Jasso-kissa on myös päätähtenä Siperian liiketilassa. Näyttelyssä yhdistyvät sarjakuva, maalaustaide, taideteollisuus ja käsityö.

Tammi on myös julkaissut Jasson kymmenvuotispäivän kunniaksi albumin Jasso purkissa.

Jasso-kissa vs. Rieku ja Raiku: 7.3. klo 21, Pakkahuone & 10.3. klo 13, Plevna 5 Jasso -purkissa näyttely: 5.-10.3. Finlaysonin alueella ja kaupungintalon ikkunassa  

PÄIVITETTY:

<< sivun alkuun