Festival News 2010 - Tampereen 40. elokuvajuhlien juhlalehti

Pekka Veikkolaisen ja Hannes Vartiaisen dokumentti Hanasaari A jatkoi elämäänsä viime vuoden elokuvajuhlien jälkeen eri maiden festivaaleilla.

Elokuvajuhlat edistävät kulttuurivientiä dvd:llä ja kokoamalla näytöksiä

Elokuvajuhlille lähetettyjen suomalaiselokuvien taru ei pääty Tampereelle. Vuosittain monet kotimaiset lyhytelokuvat jatkavat festivaalikiertuettaan ulkomailla. Tampereen elokuvajuhlat tasoittavat tietä maineeseen monin tavoin.

TTVO markkinoi elokuviaan Facebookissa

Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijat mainostavat Perhepotretti-lyhytelokuvaansa Facebookissa.

Lyhytelokuvien kaanonprojekti rahoitusvaikeuksissa

Kansainvälinen lyhytelokuvien hall of fame -lista ei välttämättä toteudu suunnitelmien mukaan.

Kansainvälinen Future Shorts -festivaalilla lyhytelokuvia kuukausittain

Helsinkiläisen Cafe Mascotin valtasi Future Shorts -elokuvatapahtuma.

Digitalisaatio ei mullista lyhytelokuvaa filmin räpäyksessä

Yli puolet Tampereen elokuvajuhlilla esitettävästä materiaalista on jo digitaalisessa muodossa. Festivaalijohtaja Jukka-Pekka Laakso kuitenkin muistuttaa, ettei uusi tekniikka poista perinteisen elokuvantekemisen mahdollisuuksia.

Elokuvakontakti juhlii

Suomen elokuvakontakti ry juhlii 40-vuotispäiväänsä.

Juliste uudistettiin juhlavuoden kunniaksi

Uuteen julisteeseen haluttiin leikkisyyttä ja kirkkaita värejä.

Elokuvat saavat uuden mahdollisuuden Film Marketissa

Festivaalin ammattilaisvieraat pääsevät Film Marketissa katsastamaan myös kilpailusarjoista karsiutuneet elokuvat.

Yleisön suosikit pysyvät

Lippuja ostetaan yhä enemmän internetistä.

Lisää työvoimaa talkoolaisista

Tampereen elokuvajuhla ei toteutuisi ilman vapaaehtoisten talkootyöläisten panosta.

TFF käynnistää hankkeita toimintansa tueksi

Elokuvajuhlien palveluita ulkomaisille vierailijoille pyritään parantamaan.

Päivitetty 11.03.2010 kello 15.52