Festival News 2010 - Tampereen 40. elokuvajuhlien juhlalehti

Yleisön suosikit pysyvät

Anna Humalamäki

Minni Leskinen seisoo Tullikamarin toimistossa kierreportaissa. Tullikamarin toimiston lippupisteessä oli elokuvajuhlia edeltävällä viikolla rauhallista. Minni Leskinen toimii festivaalin lipunmyyntivastaavana.

Tampereen elokuvajuhlien lippukauppaa käydään Tullikamarin toisessa kerroksessa. Elokuvajuhlien toiminnanjohtajan Juhani Alasen mukaan lipunmyynti oli festivaaliviikkoa edeltävällä viikolla vilkkaampaa kuin viime vuonna. Lipunmyyntivastaava Minni Leskinen kertoo, että lippuja ostetaan kuitenkin yhä enemmän internetistä.

– Netissä voi tehdä ostoksensa kaikessa rauhassa ja samalla löytää kätevästi myös tiedot esityksistä, Leskinen toteaa.

Leskisen mukaan festivaalin rakenne pysyy vuodesta toiseen hyvin samanlaisena, ja esimerkiksi maateemat ja koulutyöt ovat elokuvajuhlilla mukana joka vuosi. Yleisön kestosuosikkeja ovat musiikkidokumentit.

– Nytkin on mennyt paljon lippuja Julien Templen Oil City Confidentialiin, Leskinen kertoo.

Myös Arkiston aarteet vetää vuodesta toiseen kävijöitä. Tänä vuonna ohjelmistossa on vanhoja Tampere-aiheisia lyhytelokuvia Oy Kinoston ja Fennada-Filmi Oy:n arkistoista.

– Aihe kiinnostaa varmasti katsojia, jotka ovat itse eläneet esimerkiksi 1950-luvulla ja haluavat palata ajan tunnelmaan, Leskinen arvelee.

Hänen mukaansa media vaikuttaa huomattavasti siihen, mistä näytöksistä tulee yleisömenestyksiä.

– Esimerkiksi pari vuotta sitten Katariina Lillqvistin Uralin perhonen veti valtavat määrät katsojia, koska siitä kohistiin joka puolella.

Uusintanäytökset on merkitty elokuvajuhlien ohjelmakarttaan. Toiminnanjohtaja Alasen mukaan ylimääräisiä uusintoja suosituimmista näytöksistä tuskin tullaan järjestämään.

– Festivaaliviikon sunnuntaiaamussa on kuitenkin vapaata tilaa, jos jokin teos herättäisi valtavaa kiinnostusta yleisössä, Alanen toteaa.

Lue lisää

Lipunmyyjän juhla on täyttä arkea (FN 03.03.2010)

Päivitetty 11.03.2010 kello 15.20