Festival News 2008 - Tampereen 38. elokuvajuhlien verkkolehti

Elokuvajuhlat syntyvät talkootyöllä

Aino Likitalo, Anna Vuorinen
Anna Vuorinen, kuva

Talkooryhmän vetäjä Niklas Nylund opastamassa talkoolaisia Tulliklubilla.

Niklas Nylund ohjeisti talkoolaisia Tulliklubilla pari päivää ennen festivaalien alkua.

– Talkoolaiset ovat Tampereen elokuvajuhlilla korvaamaton apu. He mahdollistavat juhlien tapahtumisen, kertoo festivaalituottaja Toni Mikkola.

Tänä vuonna festivaaleilla työskentelee noin 200 talkoolaista. Yleensä halukkaita on ollut enemmän kuin työpaikkoja, mutta tänä vuonna mukaan pääsivät lähes kaikki halukkaat. Erityistaitoja ei talkoolaisilta odoteta.

– Kaikilla on aina johonkin tehtävään sopivia erityistaitoja. Toki hakijan kyvyt otetaan huomioon.

Viikon aikana talkoolaiset ahkeroivat muun muassa kuuluttajina, ovimiehinä, lipunmyyjinä ja valokuvaajina.

Paras palkka on tekemisen ilo

Palkaksi aherruksesta talkoolaiset saavat joka päivä lämpimän aterian, festivaalien t-paidan ja ilmaisen sisäänpääsyn näytöksiin. Paras palkka on kuitenkin yhdessä tekemisen ilo.

– Joukkoon kuuluminen ja yhteishenki ovat osa festaritunnelmaa. Meillä sekä talkoolaiset että työntekijät ovat yhtä joukkoa.

Palvelualttiutta tarvitaan

Niklas Nylund on Plevnan elokuvateatterin talkoolaisten johdossa. Plevnassa Tampereen elokuvajuhlille on varattu kolme salia. Tässä pisteessä talkoolaisia toimii yhteensä 11.

Talkoolaisten tehtäviin kuuluvat muun muassa lippujen repiminen ja juoksevien asioiden hoitaminen. Nylundin mukaan talkoolaisten työpanos on Plevnan elokuvateatterissa hyvin tärkeä.

– Festivaalivieraat kohtaavat useimmiten juuri talkoolaiset. Siksi talkoolaisten on oltava palvelualttiita ja reippaita. Hymyilyä ja hyvää mieltä tarvitaan.

Päivitetty 13.03.2008 kello 13.26