BOBCATSSS 2009

In English In Finnish In Portuguese

BOBCATSSS 2009 symposium @ Porto, Portugal, 28—30 January 2009

Informaatioalan kansainvälistä opiskelijakonferenssia järjestämässä

Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen opiskelijat ovat ottaneet haasteekseen järjestää BOBCATSSS–konferenssin Portugalissa Porton kaupungissa 28.-30.1.2009 yhdessä portolaisten opiskelijakollegoidensa kanssa. BOBCATSSS on opiskelijavoimin järjestetty kirjasto- ja informaatioalan konferenssi, joka kerää noin 400 osallistujaa ja 40 puhujaa kaikista maanosista.

Alusta loppuun opiskelijoiden järjestämä

Onnistuneen konferenssin järjestämisessä riittää työnsarkaa ja opettelemista, mutta tähän haasteeseen tarttuminen tuo tervetullutta vaihtelua yliopisto-opiskeluun. Järjestelykomitea koostuu vapaaehtoisista projektikurssin opiskelijoista, joilla on mielenkiintoa ja sitkeyttä ottaa selvää, miten kansainvälinen tieteellinen konferenssi järjestetään.

Tehtäviä riittää sponsoreiden hankinnasta, nettisivujen ylläpidosta ja tiedottamisesta aina esitysten valitsemiseen ja konferenssin illanviettojen järjestämiseen. Kaikki nämä tehtävät hoidetaan opiskelijavoimin alusta loppuun. Tehtävät on jaettu portolaisten järjestäjätovereiden kanssa, ja kommunikointi järjestelykomiteoiden kesken on tiivistä.

Mikä on BOBCATSSS?

BOBCATSSS on vuosittainen eurooppalaisten informaatioalan opiskelijoiden järjestämä symposiumi, joka on EUCLIDin (European Association for Library and Information Education and Research) suojelema. Konferenssi on suunnattu informaatiotutkimuksen ja sen lähialojen opiskelijoille ja ammattilaisille. BOBCATSSS on opiskelijoille oiva tapa luoda kontakteja opiskelijakollegoihin ja informaatioalan ammattilaisiin sekä tutustua vuosittain vaihtuvaan kohdekaupunkiin.

BOBCATSSS 2009

Tammikuussa 2009 informaatioalan opiskelijat kokoontuvat Portossa jo 17. kerran yhteiseen BOBCATSSS-konferenssiin. Viime vuosien suuntauksen mukaisesti odotettavissa on osallistujia jokaisesta maanosasta. Ensi vuoden kolmepäiväisen konferenssin teemana on Challenges for the New Information Professional. Alateemat ulottuvat aina informaatiolukutaidosta teknologisen kehityksen vaikutukseen informaatioalalla.

Lisätietoja:
Järjestelykomitean jäsen Jouni Alanen, Jouni.Alanen@uta.fi
www.bobcatsss2009.org
bobcatsss2009@uta.fi